Börja spela bowling

Om du skulle vilja ta steget från att spela bowling då och då med kompisarna, till att faktiskt gå med i en förening och spela bowling regelbundet och organiserat, kommer här några tips på vad du behöver göra och hur du kan gå tillväga.

En av de första sakerna du kan göra är att ta kontakt med klubben som håller till i din lokala bowlinghall. Från dem kan du få hjälp med alla förberedelser du behöver göra, liksom information om träningstider och annat som du kan behöva överväga. De kan också ge dig tips på var du kan köpa bowlingklot, bowlingskor och annan utrustning som du behöver. Det är nämligen att rekommendera att man köper sitt eget klot, i alla fall om man har tänkt satsa någorlunda långsiktigt på bowlingen. De klot som finns till låns i bowlinghallarna är enklare varianter av bowlingklot, som dessutom har fingerhål som är borrade så att de ska passa så många olika typer av fingrar som möjligt. När du köper ett eget bowlingklot borras hålen så att de passar just dina fingrar perfekt. Dessutom är kloten gjorda av ett annorlunda material, som ger bättre grepp på bowlingbanan och gör att klotet är lättare att skruva. De innehåller också olika viktblock som bidrar till detta. Ett klot kan kosta runt 2 500 kronor, men om du ser det som en långsiktig investering i en hobby och en sport som du tycker om, behöver det inte kännas så dyrt.bowling-669358_960_720

De flesta bowlingföreningar i Sverige idag spelar i lag, i seriespel. När du går med i en förening kommer du därför sannolikt att delas in i ett lag med andra spelare. Seriespelen kan vara på nationell nivå eller på distriktsnivå. Tävlingssäsongen pågår mellan den 1 juli till 30 juni, och under säsongen kan man delta i tävlingar både individuellt och i lag. För att få spela i tävlingar måste du ha en licens som berättigar till spel på den nivån. Den lägsta nivån är Hallicens, som berättigar till tävlingar för spelare i hemmahallen. Den högsta nivån är Rikslicens A, som berättigar till alla tävlingar och seriespel.

Precis som andra sporter kräver bowling både fysisk och mental ansträngning, och det är därför viktigt att man kan vila upp sig inför träningspass och tävlingar. När du börjar spela bowling bör du därför förutom klotet också investera i en bekväm säng. Du hittar sängar för alla smaker på Sleepo.se.

Taggar: