Vad kan man göra på ett barnkalas?

Födelsedagsfirande tillsammans med kompisar är viktigt för barn och för varje år blir kraven på dig som förälder större. När barnen är i skolåldern räcker det inte alltid med lite vanlig lek och tårta. Då behöver det finnas någon form av tema som aktiverar barnen.

Här får du tips på hur du fixar ett roligt bowlingkalas för 10-åringar. Guiden till alla partyfixare!

Vad kan man göra på ett barnkalas?

Du är säker van med att höra frågan eka i ditt huvud inför varje ny födelsedag, men den här gången får du hjälp. Tipset är nämligen att styra upp ett kul och intensivt bowling-party, ett kalas barnen utan tvekan kommer att uppskatta.

En fördel med bowling är att aktiviteten är lättsam i den bemärkelse att det känns lekfullt. Fotbollsmatcher eller andra intensiva sportaktiviteter kan lätt spåra ur när känslor och tävlingsanda når sitt ultimatum. Bowling är däremot en ganska lugn sport, men ändå tillräckligt fartfylld för att spänning och stämning ska uppstå. Om du du dig frågan vad kan man göra på ett barnkalas? är svaret alltså att låta bowling stå på schemat.

Hyra bowlinghall

På de flesta medelstora orter går det att bowla och bowlinghallarna erbjuder i regel möjligheten att hyra banor. Det finns dessutom bowlinghallar som gör det lätt för dig som vill ha ett omfattande svar på frågan ”Vad kan man göra på ett barnkalas” – nämligen genom att erbjuda bowlingkalas. Då behöver du inte själv arrangera kalaset utan bara se till att bjuda in barnens kompisar.

Kort, men intensivt

En fördel när du fixar ett bowlingkalas är att det faktiskt inte behöver bli ett utdraget kalas. Tvärtom räcker det med en och en halv timme för att barnen ska ha hunnit lekt, bowlat och ätit tårta. Det blir alltså ingen död tid över huvud taget och du kan lita på glada barn som lämnar kalaset.

Dyrt eller inte?

En förälder som ställer sig frågan ”Vad kan man göra på ett barnkalas” är nog förberedd på att alternativen kan kosta en slant. Annars hade det enda alternativet varit ett enkelt kalas med lite fika i en park eller hemma. Aktiviteter kostar, men å andra sidan är det en prisvärd investering och en garanti för ett roligt födelsedagskalas. Något som är särskilt uppskattat bland lite äldre barn i skolålder.