Så klär du dig till bowlingen

Ska du och några av dina bekanta spela bowling inom de närmaste veckorna? I så fall kan det vara bra att tänka på vilken typ av kläder du ska använda. Det som är bra med bowling är att det går att spela i de flesta typer av kläder. Dock är det skönt att vara ganska så rörlig eftersom du kommer vara aktiv stora delar av tiden. Skor behöver du inte tänka på eftersom dessa ingår i priset när du kommer till bowlinghallen. Om du och sällskapet ska ut och äta middag efteråt är det också värt att ha det i åtanke. Då är det bra att satsa på något snyggt som du fortfarande kan röra dig i.

Välj ett par bekväma jeans för dam

När det kommer till byxor är det oftast bekvämast att köra på ett par sköna jeans för dam med bra passform. Det viktigaste är att de inte stör ditt spel på något sätt utan att det är fritt fram att fokusera på käglorna. Jeans för dam är också ett bra val eftersom det passar till de flesta toppar och tröjor. Du kan styla dig hur du vill och fortfarande känna dig väldigt bekväm. Om du väljer att handla hos en stor shop som NA-KD kan du räkna med att de har flera alternativ. Det är alltså enkelt att hitta de perfekta jeansen.

Handskar och handledsskydd

Många som spelar på en högre nivå väljer att spela med handskar och handledsskydd. Om du spelar med handskar får du bättre friktion på klotet. Det är så klart inget tvång om du endast ska spela för skojs skull. Det kan dock vara värt att spela med ett handledsskydd om du vill minimera skaderisken. Du kan alltid fråga i bowlinghallen om det är möjligt att låna ett par handskar eller handledsskydd. Om du bara ska spela under en kväll kommer det dock inte vara något tvång.

Välj följsamma material

Något som också är bra att tänka på är att det snabbt blir väldigt varmt i en bowlinghall. Därför är det bra att välja följsamma material som andas. Du vill inte bli för svettig eller varm redan tidigt på kvällen. Det finns speciella bowlingtröjor du kan köpa men det är självfallet inget tvång. Här väljer du också själv hur du vill göra. Om du bowlar regelbundet är det kanske mer aktuellt att investera i bra utrustning som också är anpassad för just bowling.

Ta med dig en handduk och vatten

Oavsett om du är nybörjare eller en van bowlare är det faktiskt ganska tufft. Därför kan det vara bra att ta med dig en handduk så du kan torka av dig med jämna mellanrum. Det kan också vara skönt att ha med sig en egen vattenflaska så du kan fylla på med vatten. Det brukar även gå att köpa vatten och annan dryck direkt i bowlinghallen. Där kan du också göra precis det du känner för. Det är bra att vara så väl förberedd som möjligt.