Bowling – hur funkar det?

Vet du inte vad du ska hitta på med familjen en regnig söndag eller vill du kanske hitta ett roligt och annorlunda sätt att fira din födelsedag på? Då kanske bowling kan vara något för dig. Under många, många år har bowling varit en sport som skänkt mycket underhållning. Vissa bowlar på en professionell nivå, deltar i tävlingar och vinner priser. Andra bowlar enbart för att det är roligt tillsammans med vänner.

Många ser bowling som något lite extra speciellt, något som man inte gör varje dag. Man kan därför använda sig av aktiviteten om man vill fira något speciellt. Kanske har man använt sig av Tibber.com/se/ och har nu en mer miljövänlig och billig el i bostaden eller så har man fått en fast anställning på arbetet. Om du tänker efter finns det alltid något att fira, men vad är bowling och hur fungerar det?

Vad är bowling?

Bowling är en rolig sport som går ut på att, med hjälp av ett bowlingklot, försöka få ner käglor som är uppradade likt en triangel. Bowlingklotet kastas (skjutsas) iväg på en bana, som vanligtvis ärmellan 18-19 meter, beroende på om man räknar fram till första käglan eller till banans slut. Här gäller det att för vid varje kast försöka få ner så många käglor som möjligt. Bäst är om man lyckas få en strike, vilket betyder att alla käglor slås ner samtidigt.

Vem passar bowling för?

Att bowla är något som de allra flesta människor kan göra och åldern har egentligen ingen större betydelse. För små barn, som har svårt att bära upp bowlingklotet, så finns det ramper som man kan använda sig av. Dessa lämpar sig även utmärkt för den som är funktionsförhindrad. Majoriteten av alla bowlinghallar erbjuder just sådana.

Måste man ha kunskap sedan tidigare?

Nej! Du behöver inte ha någon kunskap eller erfarenhet av bowling för att kunna spela. Det värsta som händer är att ditt klot åker ner i rännan eller att du inte kommer hela vägen fram på banan. Bowling är väldigt roligt och du behöver inte spela på en professionell nivå för att lyckas få ner käglor eller för att ha riktigt kul!

Vart kan man bowla?

Om du vill bowla på en högre nivå kan det vara bra att vända dig till en bowlingklubb. Här kan du också vara med och delta i träningar så väl som tävlingar. Vill du däremot bara spela vid ett engångstillfälle och för att det är kul så kan du vända dig till en allmän bowlinghall. Det finns ett flertal bowlinghallar runt om i Sverige dit du kan ringa (eller gå) för att boka in dig och ditt sällskap på en bana. Både skor och bowlingklot får ni låna kostnadsfritt på plats.