Driva egen bowlinghall

Har du länge drömt om att driva eget inom nöjesbranschen? En bowlinghall är mer än bara en rolig aktivitet. Här kan du bjuda privatpersoner, stora grupper och företag på ett komplett paket med bowling, mat och dryck. Möjligheterna är många, det är bara dina resurser som kan hämma kreativiteten.

För dig som vill starta eget inom bowlingvärlden kan praktiska tips vara värdefulla så här i startgropen. Häng med så berättar vi mer om vad du bör tänka på när du driver bowlinghall!

Buffert och möjligheter

Att bowla med vänner, kollegor eller på konferensen har varit poppis under en längre tid. Vad du kanske inte har tänkt på är att konceptet ”bowling” fått en bredare innebörd än tidigare. Numer är bowling faktiskt starkt förknippat med nöje och underhållning, inte bara sporten som sådant. Intresset för att bowla med vänner, kollegor eller på konferensen har ökat och det har även antalet bowlinghallar. Det är med andra ord ett bra läge att satsa på att driva företag inom bowlingvärlden. Möjligheterna är många och med rätt koncept och en vass marknadsföring kan du snabbt vara på fötter.

För att kunna skapa flexibla möjligheter med bowlinghallen gäller det att ha en trygg buffert. Det handlar alltså om ett startkapital som hjälper dig att täcka initiala kostnader, men även att utveckla verksamheten. Du kanske redan har ett sparat kapital som du planerar att använda till företaget, men det kan fortfarande behövas förstärkta finanser i verksamheten. Den traditionella processen att gå till din bank är idag tursamt inte den enda lösningen. Tvärtom finns det smarta tjänster direkt på nätet som gör det möjligt för dig att ansöka om olika typer av företagslån. Ta gärna en titt på https://qred.com/se/ som erbjuder den här sortens flexibla företagslån. På bara någon minut har du ansökan färdig och du kan invänta offert inom en timme. Just den här tjänsten erbjuder utbetalningar samma dag, vilket definitivt konkurrerar ut de traditionellt långdragna låneprocesserna.

När startkapitalet är säkrat gäller det att göra rätt investeringar. Är lokalen lämpad för det du planerar att erbjuda dina kunder? Finns det plats att till exempel erbjuda underhållning i form av musik? Har du alla restauranglicenser som krävs för att erbjuda komplett servering vid sidan av bowlingen? Serveringstillstånd ansöks via den kommun där bowlinghallen bedrivs. Ska du öppna bowlinghall i Falun är det alltså Falu Kommun du ska ansöka hos.

Det finns många frågor att hugga tänderna i och ju tidigare du bockar av alla måsten, desto snabbare är du igång. För att knyta an till startkapitalet bör vikten av att göra verklighetstrogna beräkningar betonas. Försök att vara neutral när du bedömer dina eventuella intäkter. Ingen tjänar på att vara för godtrogen, tvärtom är det oftast bättre att ligga lite snålt när det gäller de budgeterade intäkterna, åtminstone under det första verksamhetsåret.

Marknadsföringen är sedan A och O för att nå ut med ditt koncept. Ägna tid åt att analysera din målgrupp och dina potentiella kunder. Sätt upp olika strategiska planer för att nå ut till privatkunder och företag. Skräddarsydda kampanjer är alltid ett bra lockbete för den här sortens verksamhet.

Lycka till!