Martin Larsen

Det finns runt 30 000 utövare av bowling i Sverige, och en av de bästa är Martin Larsen. Larsen var med och representerade Sverige vid VM i bowling 2014, som gick av stapeln i Abu Dhabi. Sammanlagt deltog sex svenskar i mästerskapen, och alla sex kvalificerade sig med över 1300 poäng i kvalet. I finalen placerade sig Larsen bäst av alla svenskar med sina 1389 poäng, vilket räckte till en femteplats. Segraren 2014 var från Kanada och heter Dan McLelland. Larsen har sedan dess fortsatt sin lovande bowlingkarriär, och under bowling-EM i Ålborg i Danmark 2015 tog Larsen hem guldmedaljen. För att komma dit besegrade han först sin landsman Markus Jansson i semifinalen, som alltså fick nöja sig med en bronsmedalj, med serierna 234-213 och 237-219. Han besegrade i finalen Tore Torgersen från Norge med två raka serier: 212-164 och 215-171. Larsen var oerhört glad över medaljen, eftersom, som han själv påpekar, ”det är oerhört svårt att vinna Masters”. Enligt honom själv berodde vinsten på en kombination av bra bowlingspel och tur, och Larsen hade båda delarna med sig under EM. Han menar att han spelade sin bästa bowling någonsin under perioder i mästerskapen. De perioder han avser är sannolikt sextondelsfinalen mot ukrainaren Michajlo Kalika, då han spelade sina bästa serier i mästerskapen, med 237 och 256 poäng. EM 2015 var överlag ett bra mästerskap för Sverige, då spelarna förutom Larsens guldmedalj och Janssons bronsmedalj tog hem ytterligare en silvermedalj och två bronsmedaljer.bowling-237905_640

Larsen är född 1979 i Varberg, och han har spelat bowling sedan han var 10 år gammal. Utanför internationella mästerskap spelar han i elitserielaget Team Pergamon. När han inte spelar bowling tycker Larsen om att tillbringa tid med sin sambo, Diana, och deras döttrar Isabella och Emilia. Han spelar också golf på fritiden och lyssnar gärna på musik – helst Nickelback, Metallica, Volbeat eller Iron Maiden.

Om du själv vill bli en lika duktig bowlingspelare som Martin Larsen kommer det att krävas mycket träning. Som tur är finns det över 250 bowlinghallar i Sverige, så nästan var man än befinner sig finns möjlighet att öva. Det bästa stället att spela bowling i Stockholm är på O’Learys i Kista, där man kan avsluta bowlingmatchen med en god middag.

Taggar: