Udda bowlinghallar

Bowlinghallar finns över hela världen, och en del av dem måste man nog se med egna ögon för att tro att de existerar. Bowling är en välkomnande sport och man behöver inte ta sporten alltför seriös, om man inte vill. I många bowlinghallar kombinerar man ölhall eller restaurang och kafé.

Det finns som sagt en hel del udda och exklusiva bowlinghallar, här är en del av dem.

Vita huset

Den valda presidenten i USA, som flyttar in i vita huset, får även en egen bowlingbana ”på köpet”.

Det är numera en hedersutnämning i sig, att bli bjuden av presidenten på en personlig bowlingmatch, och även en statusmarkör bland kändisar. Som när den kända Youtube-bloggaren Casey Nestiat för några år sedan bowlade och spelade in på sin kanal i vita huset. Redan 1947 stod de två banorna klara i källaren enligt den dåvarande presidenten Trumans order. Ironiskt nog, ska enligt ryktet, just den presidenten utnyttjat vita husets bowlingbanor minst av alla.

Highland Park Bowl

Man behöver inte ta en tidsmaskin till 1920 talet om man vill ha sig en äkta amerikans äppelpaj, suga på en milkshake och njuta av den bowling med riktigt ”good old times” atmosfär. Eller kanske är det just det man gör, när man besöker Highland Park i New Orleans, och spelar på deras vintage banor. !8 banor har man att välja på. För att få till så pass bra atmosfär, måste man tänka på alla detaljer alltifrån tapeter till prydnadsföremål från rätt årtionde.

Bowla mot en alptopp

I sweitzh, rättare sagt i staden Pontresina kan man bowla på Grand Hotel Kronenhof med utsikten mot en glaciär och vackra bergstoppar. Hotellet i övrigt inrymmer högsta standard och klass, säkert ett av få ställen man kan ta slalomskidorna till bowlinghallen.

Använd havet som en bowlingbana

Ett allt mer vanligare koncept är att kryssningsfartyg erbjuder ordentliga bowlinghallar. Många semesterfirare vill ha ändå under sin semester kunna aktivera sig, och bowling har visat sig passa perfekt på långa seglatser ute till sjöss. Norwegian Cruise tillhör dem som erbjuder bowling av högsta standard.

Gå stort

Vill man kunna sträcka ut armarna när man bowlar, kan man göra det ordentligt i Japan, Inazawa Grand Bowl, den mäter över 16 000 kvadratmeter. 116 banor finns till förfogande och bowlinghallen kvalar in som världens största. Under 60-talet blev bowling omåttligt populärt i Japan och ännu idag används hallen flitigt.

UNCLE BUCK’S FISH BOWL AND GRILL, TACOMA

En av de mest udda bowlinghallarna är säkerligen detta ställe, med under-vatten-tema, där man verkligen gått all-in. Kloten rullar upp ur munnar från hajar, krokodiler och bläckfiskar. Inredningen gör att man befinner dig under vatten, men fiskar och sjödjur som simmar omkring i taket. Får man inte nog av havet, serverar restaurangen på platsen, just det, fisk.